KaramelaYedi
New member
Bilim gıdadaki pestisitler
“İnsanlar yavaş yavaş zehirlenmekten korkuyor. Bu çok saçma”
Durum: 08/25/2023| Okuma süresi: 2 dakika
Pestisit kullanımı (sembol resmi)
Kaynak: Getty Images/Pramote Polyamate
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerinizin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (bu, herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar aracılığıyla ve sayfanın altındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
Federal Çevre ve Doğayı Koruma Derneği geçtiğimiz günlerde çileklerde pestisit kullanımına ilişkin bir uyarı yayınladı. Gereksiz korkutma, risk araştırmacısı Andreas Hensel’i eleştiriyor. Bunun gibi haberler halk arasında korkuyu artırdı. Şimdi bir çalışma daha fazla netlik getirmelidir.
DFederal Risk Değerlendirme Enstitüsü (BfR) Başkanı Andreas Hensel, gıdalardaki olası pestisitlere ilişkin korku propagandasına karşı uyardı. Hensel “Tagesspiegel” gazetesine verdiği demeçte, “Almanya’da herhangi birinin pestisit içeren gıdalardan zehirlendiğine dair tek bir gösterge bile yok” dedi. “Yine de pek çok insan bundan korkuyor” diye ekledi.
Yakın zamanda çileklerdeki pestisitlere karşı uyarıda bulunan Bund für UmHaberler und Naturschutz Deutschland (BUND) gibi STK’lar, Hensel’i korku yaratmakla suçladı. Bilim adamı, “İnsanlar yavaş yavaş zehirlenmekten korkuyor” dedi. “Bu çok saçma” diye açıkladı. Etkilenen çileklerdeki pestisit kalıntıları izin verilen maksimum değerlerin çok altındaydı.
Enstitü, geniş çaplı bir çalışmada şu anda Almanların günlük yemekleriyle birlikte gerçekte hangi tehlikeli maddeleri yediklerini araştırıyor. Bunu yapmak için BfR 300’den fazla yiyecek ve yemek hazırladı ve ardından laboratuvardaki yiyecekleri küf, ağır metaller, böcek ilaçları, mineraller ve diğer maddeler açısından inceledi.
ayrıca oku
140.000’den fazla analiz sonucunun değerlendirilmesi devam etmektedir. Hensel, “Şu ana kadar değerlendirilen sonuçlar, Almanya’da gıdanın, çocuklar veya bağışıklık yetersizliği olan insanlar gibi özellikle korunmaya değer nüfus grupları için bile normal şekilde, yani çeşitlilik ve çeşitlilikle beslenmeleri durumunda güvenli olduğunu doğruluyor” dedi.
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerinizin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (bu, herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar aracılığıyla ve sayfanın altındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
“Aha! On dakikalık günlük bilgi” WELT’in bilgi podcast’idir. Her Salı ve Perşembe günü bilim alanından günlük soruları yanıtlıyoruz. Podcast’e şu adresten abone olun: Spotify, Apple Podcast’leri, Deezer, Amazon Müzik veya doğrudan RSS beslemesi yoluyla.
“İnsanlar yavaş yavaş zehirlenmekten korkuyor. Bu çok saçma”
Durum: 08/25/2023| Okuma süresi: 2 dakika
Pestisit kullanımı (sembol resmi)
Kaynak: Getty Images/Pramote Polyamate
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerinizin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (bu, herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar aracılığıyla ve sayfanın altındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
Federal Çevre ve Doğayı Koruma Derneği geçtiğimiz günlerde çileklerde pestisit kullanımına ilişkin bir uyarı yayınladı. Gereksiz korkutma, risk araştırmacısı Andreas Hensel’i eleştiriyor. Bunun gibi haberler halk arasında korkuyu artırdı. Şimdi bir çalışma daha fazla netlik getirmelidir.
DFederal Risk Değerlendirme Enstitüsü (BfR) Başkanı Andreas Hensel, gıdalardaki olası pestisitlere ilişkin korku propagandasına karşı uyardı. Hensel “Tagesspiegel” gazetesine verdiği demeçte, “Almanya’da herhangi birinin pestisit içeren gıdalardan zehirlendiğine dair tek bir gösterge bile yok” dedi. “Yine de pek çok insan bundan korkuyor” diye ekledi.
Yakın zamanda çileklerdeki pestisitlere karşı uyarıda bulunan Bund für UmHaberler und Naturschutz Deutschland (BUND) gibi STK’lar, Hensel’i korku yaratmakla suçladı. Bilim adamı, “İnsanlar yavaş yavaş zehirlenmekten korkuyor” dedi. “Bu çok saçma” diye açıkladı. Etkilenen çileklerdeki pestisit kalıntıları izin verilen maksimum değerlerin çok altındaydı.
Enstitü, geniş çaplı bir çalışmada şu anda Almanların günlük yemekleriyle birlikte gerçekte hangi tehlikeli maddeleri yediklerini araştırıyor. Bunu yapmak için BfR 300’den fazla yiyecek ve yemek hazırladı ve ardından laboratuvardaki yiyecekleri küf, ağır metaller, böcek ilaçları, mineraller ve diğer maddeler açısından inceledi.
ayrıca oku
140.000’den fazla analiz sonucunun değerlendirilmesi devam etmektedir. Hensel, “Şu ana kadar değerlendirilen sonuçlar, Almanya’da gıdanın, çocuklar veya bağışıklık yetersizliği olan insanlar gibi özellikle korunmaya değer nüfus grupları için bile normal şekilde, yani çeşitlilik ve çeşitlilikle beslenmeleri durumunda güvenli olduğunu doğruluyor” dedi.
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerinizin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (bu, herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar aracılığıyla ve sayfanın altındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
“Aha! On dakikalık günlük bilgi” WELT’in bilgi podcast’idir. Her Salı ve Perşembe günü bilim alanından günlük soruları yanıtlıyoruz. Podcast’e şu adresten abone olun: Spotify, Apple Podcast’leri, Deezer, Amazon Müzik veya doğrudan RSS beslemesi yoluyla.