Google Drive Erişim Izni Nasıl Alınır ?

Keziban

Global Mod
Global Mod
Google Drive Erişim İzni Nasıl Alınır?

Google Drive, belgelerinizi saklamak, paylaşmak ve işbirliği yapmak için harika bir platformdur. Ancak, bazen dosyalarınızı başkalarıyla paylaşmak istediğinizde, uygun izinleri ayarlamak önemlidir. Bu yazıda, Google Drive'da erişim izni nasıl alınır adımlarını adım adım inceleyeceğiz.

1. Dosyayı Seçin:

İlk adım, izinlerini ayarlamak istediğiniz belgeyi veya klasörü seçmektir. Google Drive'ın ana sayfasında, izinleri değiştirmek istediğiniz belgeyi bulun ve üzerine sağ tıklayın veya belgeyi seçin.

2. Paylaş Butonuna Tıklayın:

Belgeyi seçtikten sonra, üst kısımda bulunan "Paylaş" butonuna tıklayın. Bu buton, belgenin izinlerini düzenlemenizi sağlayan ana araçtır.

3. Kişileri veya E-posta Adreslerini Ekleyin:

Açılan pencerede, izin vermek istediğiniz kişilerin veya e-posta adreslerinin Google hesaplarını veya e-posta adreslerini girin. Paylaşmak istediğiniz kişileri seçin veya e-posta adreslerini yazın.

4. Erişim Seviyesini Belirleyin:

Kişileri veya e-posta adreslerini ekledikten sonra, onların belgedeki erişim seviyesini belirleyin. Bu seviyeler genellikle "Düzenleme", "Görüntüleme" veya "Yorum Ekleme" olarak adlandırılır. Düzenleme, belgeyi düzenleme yetkisi sağlar; Görüntüleme, belgeyi sadece görüntüleme yetkisi verirken; Yorum Ekleme, belgeye yorum ekleyebilme yetkisi verir.

5. İzinleri Uygulayın:

Erişim seviyelerini belirledikten sonra, "İzni Uygula" veya "Paylaş" butonuna tıklayarak değişiklikleri kaydedin ve belgeyi paylaşın. Bu, belgenin seçtiğiniz kişilere veya e-posta adreslerine erişimini sağlar.

6. İzinleri Yönetin ve Düzenleyin:

Belgeyi paylaştıktan sonra, izinleri istediğiniz zaman yönetebilir ve düzenleyebilirsiniz. Paylaştığınız kişilerin erişimini kaldırmak veya yeni kişileri eklemek isterseniz, belgeye geri dönüp izinleri yeniden ayarlayabilirsiniz.

Benzer Sorular ve Cevaplar:

1. Başka birinin Google Drive'daki belgemi düzenlemesine izin vermek istiyorum, nasıl yapabilirim?

Belgeyi paylaş butonuna tıklayarak, kişinin e-posta adresini veya Google hesabını ekleyin ve erişim seviyesini "Düzenleme" olarak belirleyin. Sonra izni uygulayın ve kişi belgeyi düzenleyebilecektir.

2. Belgemi yalnızca görüntülemelerine izin vermek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

Belgeyi paylaş butonuna tıklayarak, kişinin e-posta adresini veya Google hesabını ekleyin ve erişim seviyesini "Görüntüleme" olarak belirleyin. Sonra izni uygulayın ve kişi belgeyi yalnızca görüntüleyebilecektir.

3. Google Drive'da bir klasörü paylaşmak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

Klasörü seçin, paylaş butonuna tıklayın, kişilerin e-posta adreslerini veya Google hesaplarını ekleyin, erişim seviyesini belirleyin ve izni uygulayın. Bu şekilde klasörü paylaşabilirsiniz.

Google Drive'da erişim izni almak oldukça basittir ve belgelerinizi güvenle paylaşmanıza olanak tanır. İzinleri doğru bir şekilde ayarlayarak, belgelerinize istenmeyen erişimi önleyebilir ve işbirliği yapmayı kolaylaştırabilirsiniz.