Kreşler, okullar, üniversiteler: Almanya eğitim ve araştırmaya daha fazla para harcadı

KaramelaYedi

New member
DAlmanya 2022 yılında eğitim ve araştırma amaçlı olarak yaklaşık 370 milyar euro harcadı. Federal İstatistik Ofisi'nin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre bu, bir önceki yıla kıyasla yüzde altı veya yaklaşık 21 milyar avroluk nominal bir artıştı.

Bunun yaklaşık 219 milyar Euro'su kamu ve özel kreşlere, okullara ve üniversitelere ve yerel ulaşımla okul ulaşımı gibi yakından ilişkili alanlara gitti.

ayrıca oku

Corona ve okulların kapanması

Wiesbaden Federal Ofisi'ne göre, üniversite dışındaki şirketler ve bilim kurumlarının araştırma ve geliştirmeye yaptığı harcamalar 2022'de 99 milyar avroyu buldu. Yaklaşık 15 milyar avro da örneğin Bafög aracılığıyla eğitim desteğine gitti.

Yetişkin eğitim merkezleri, okul sonrası bakım ve şirket içi ileri eğitim gibi diğer “eğitimle ilgili alanlara” 22 milyar avro kullanıldı. Resmi istatistiklere göre kütüphaneler ve müzeler gibi diğer eğitim altyapısı tesislerine de yedi milyar avro daha harcandı.

Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Toplam eğitim ve araştırma harcamalarının üçte ikisi kamu tarafından, yani devlet bütçesinden finanse edildi. Ülkenin genel ekonomik çıktısını ifade eden gayri safi yurt içi hasıladan (GSYİH) payları 2022'de yüzde 9,6 oldu. Bu oran, payın yüzde 9,7 olduğu bir önceki yıla göre biraz daha azdı. 264 milyar avroluk kamu ve özel eğitim bütçesi, yalnızca 2022 yılında GSYİH'nın yüzde 6,8'ini oluşturdu.