Meyve Nedir Botanik?
Meyve, bitkilerde, ciceklerden meydana gelen ve cogunlukla yenebilir olan organlardr. Botanik olarak, meyveler, cogunlukla cicegin cekirdeklerinin cogalmasnn sonucu olarak, cekirdeklerin ve cevresindeki cok ozel bir sekilde gelismis doku olarak tanmlanr. Genellikle, meyveler besin kaynaklar olarak kullanlrlar ve cogu meyvelerde, bitkinin tohumlarnn cogalmasn saglamak icin ozel besin maddeleri bulunur. Botanik olarak, meyvelerin cesitli turleri vardr ve her bir ture ait ozellikleri vardr.
Uzum Meyvesi
Uzum meyvesi, en yaygn meyve turlerinden biri olarak bilinir. Botanik olarak, uzum meyvesi, uzum agacnn (Vitis vinifera L.) meyvesidir. Bu agac, cogunlukla Akdeniz bolgesinde yetistirilir. Uzum, ekonomik olarak onemli bir meyvedir ve cogunlukla sarap, dolma, recel ve meyve sular gibi cesitli urunlerin yapmnda kullanlr. Botanik olarak, uzum meyvesine, cok cesitli sekillerde cekirdekler vardr ve meyve cok cesitli renklerde olabilir; mavi, mor, yesil ve krmz.
Elma Meyvesi
Elma meyvesi, en cok tuketilen meyvelerden biri olarak bilinir. Botanik olarak, elma meyvesi, elma agacnn (Malus domestica) meyvesidir. Elma agac, eski Msr ve Mezopotamya'da yetistirilen en eski meyvelerden biri olup, bugun Avrupa ve Kuzey Amerika'da yaygn olarak yetistirilir. Elma meyveleri, bircok farkl cesitte meyve surubu, recel, dolma ve dondurma gibi urunlerin yapmnda kullanlr. Botanik olarak, elma meyveleri, cok cesitli renklerde olabilir ve cok cesitli cekirdekleri vardr; mavi, krmz, sar ve yesil.
Erik Meyvesi
Erik meyvesi, genelde tropikal ve subtropikal bolgelerde yetisen bir meyvedir. Botanik olarak, erik meyvesi, erik agacnn (Prunus cerasus) meyvesidir. Erik agac, Asya ve Avrupa'nn batsnda yetistirilmektedir. Erik meyveleri, cogunlukla recel ve meyve sularnn yapmnda kullanlmaktadr.
Meyve, bitkilerde, ciceklerden meydana gelen ve cogunlukla yenebilir olan organlardr. Botanik olarak, meyveler, cogunlukla cicegin cekirdeklerinin cogalmasnn sonucu olarak, cekirdeklerin ve cevresindeki cok ozel bir sekilde gelismis doku olarak tanmlanr. Genellikle, meyveler besin kaynaklar olarak kullanlrlar ve cogu meyvelerde, bitkinin tohumlarnn cogalmasn saglamak icin ozel besin maddeleri bulunur. Botanik olarak, meyvelerin cesitli turleri vardr ve her bir ture ait ozellikleri vardr.
Uzum Meyvesi
Uzum meyvesi, en yaygn meyve turlerinden biri olarak bilinir. Botanik olarak, uzum meyvesi, uzum agacnn (Vitis vinifera L.) meyvesidir. Bu agac, cogunlukla Akdeniz bolgesinde yetistirilir. Uzum, ekonomik olarak onemli bir meyvedir ve cogunlukla sarap, dolma, recel ve meyve sular gibi cesitli urunlerin yapmnda kullanlr. Botanik olarak, uzum meyvesine, cok cesitli sekillerde cekirdekler vardr ve meyve cok cesitli renklerde olabilir; mavi, mor, yesil ve krmz.
Elma Meyvesi
Elma meyvesi, en cok tuketilen meyvelerden biri olarak bilinir. Botanik olarak, elma meyvesi, elma agacnn (Malus domestica) meyvesidir. Elma agac, eski Msr ve Mezopotamya'da yetistirilen en eski meyvelerden biri olup, bugun Avrupa ve Kuzey Amerika'da yaygn olarak yetistirilir. Elma meyveleri, bircok farkl cesitte meyve surubu, recel, dolma ve dondurma gibi urunlerin yapmnda kullanlr. Botanik olarak, elma meyveleri, cok cesitli renklerde olabilir ve cok cesitli cekirdekleri vardr; mavi, krmz, sar ve yesil.
Erik Meyvesi
Erik meyvesi, genelde tropikal ve subtropikal bolgelerde yetisen bir meyvedir. Botanik olarak, erik meyvesi, erik agacnn (Prunus cerasus) meyvesidir. Erik agac, Asya ve Avrupa'nn batsnda yetistirilmektedir. Erik meyveleri, cogunlukla recel ve meyve sularnn yapmnda kullanlmaktadr.