KaramelaYedi
New member
Filtre, Toz, Sıcak Su: Bir kahve bu kadar kolay hale getirilebilir. Lazerlerin yardımıyla fizikçiler artık maksimum kafein içeriğinin mümkün olduğunca az tozdan nasıl alınacağını buldular ve stokta daha fazla ipucu var.
Kahve tozunun fiyatı artar ve artar – “siyah altın” ile mümkün olduğunca ekonomik olarak başa çıkma süresi. Fizikçiler, el yapımı filtre kahvesi ile mümkün olduğunca az tozdan nasıl güçlü bir içecek alacağı. İpucu: Tutarlı bir kirişte büyük bir yükseklikten suyu toz üzerine dökün.
Önce bir kahve ve sonra dünya – böylece bu ülkede birkaç kişi güne başlar. Alman Kahve Derneği'ne göre, filtre kahvesi, bir makineyle hazırlanan kahvenin tadını çıkarmanın en popüler yoludur veya özel filtre kağıdı ile tasarlanmış bir porselen veya plastik filtre ile manuel olarak.
Kahveye dökülen kahvede, sıcak su, taze öğütülmüş kahve tozu yoluyla böyle bir filtreye yavaş ve dairesel olarak dökülür. Bölgesel olarak kullanılan bu hazırlık türü bir süredir daha popüler olmuştur.
“Sıvı Fiziği” dergisindeki araştırmacılar, gerekli akış yüksekliğini ve türünü elde etmek için dökme prosedüründeki dökme işlemi için ideali açıklar. Bu su ısıtıcısının dökülmesi, bir kuğu boynunun şeklini anımsatır ve mümkün olduğunca tam olarak etkinleştirmelidir.
Bu nedenle güçlü, konsantre bir su jeti bir kahve tozunda bir tür çığ oluşturur: bastırılmış toz dolaşırken su kahve yatağına daha derin kazar. Bu, daha güçlü bir su ve kahve unu karışımına ve böylece daha güçlü bir kahveye yol açar.
Pennsylvania Üniversitesi'nden Co -Haftor Margot Young, “Su jeti çok zayıfsa, damlacıklara dönüşme eğilimindedir,” dedi. Kahve ununu sıcak su ile etkili bir şekilde karıştıramadı.
Gerçek kahve tozuna ek olarak, ekip ayrıca karışık dinamikleri izleyebilmek ve analiz edebilmek için bir cam huni içinde lazerle çevrili, şeffaf parçacıklar da kullandı. Genel olarak, Mutfakta çok fazla fiziksel ve kimyasal öğrenmeye sahip olabilirsiniz, CO -Pennsylvania Üniversitesi'nden Arnold Mathijssen'e dikkat çekti. “Onları beklemediğiniz yeni bilimsel bulgulara yol açıyor.”
Kahve, Almanya'daki en popüler içeceklerden biridir: Alman Kahve Derneği'ne göre, kişi başına tüketimi geçen yıl yaklaşık 163 litre idi. Kahve ticareti, bir milyar dolarlık işletme ve dünya çapında birçok ülke için önemli bir gelir kaynağıdır. Kahve Derneği, “Kahve en önemli dünya ticaret mallarından biri” diyor.
ABD Fiziksel Uzman Toplumları Derneği'nin açıkladığı gibi, her yıl dünya çapında birkaç milyar kilogram kahve tüketiliyor. İlerici iklim değişikliği ekimi tehdit ediyor. Diğer şeylerin yanı sıra, uygun inşaat alanları kaybolur, aşırı hava olayları mahsul arızalarına neden olur. Aynı zamanda, örneğin Asya'da küresel talep artar. Son yıllarda, kahve zaten çok daha pahalı hale geldi.
Yanda güzel ayrıntı: Frederick The Great (1712-1786) günlerinde Prusya'da sözde kahve kokusu vardı. Kahve Derneği'nin açıkladığı gibi, o sırada sadece eyalet kavurucuların karlı kahveyi kızartmasına izin verildi. Eyalet kahve kokusu, fasulyenin kendilerini yasaklayan karakteristik kokuya dayanarak insanları izlemelidir.
Annett Stein, DPA/LPI
Kahve tozunun fiyatı artar ve artar – “siyah altın” ile mümkün olduğunca ekonomik olarak başa çıkma süresi. Fizikçiler, el yapımı filtre kahvesi ile mümkün olduğunca az tozdan nasıl güçlü bir içecek alacağı. İpucu: Tutarlı bir kirişte büyük bir yükseklikten suyu toz üzerine dökün.
Önce bir kahve ve sonra dünya – böylece bu ülkede birkaç kişi güne başlar. Alman Kahve Derneği'ne göre, filtre kahvesi, bir makineyle hazırlanan kahvenin tadını çıkarmanın en popüler yoludur veya özel filtre kağıdı ile tasarlanmış bir porselen veya plastik filtre ile manuel olarak.
Kahveye dökülen kahvede, sıcak su, taze öğütülmüş kahve tozu yoluyla böyle bir filtreye yavaş ve dairesel olarak dökülür. Bölgesel olarak kullanılan bu hazırlık türü bir süredir daha popüler olmuştur.
“Sıvı Fiziği” dergisindeki araştırmacılar, gerekli akış yüksekliğini ve türünü elde etmek için dökme prosedüründeki dökme işlemi için ideali açıklar. Bu su ısıtıcısının dökülmesi, bir kuğu boynunun şeklini anımsatır ve mümkün olduğunca tam olarak etkinleştirmelidir.
Bu nedenle güçlü, konsantre bir su jeti bir kahve tozunda bir tür çığ oluşturur: bastırılmış toz dolaşırken su kahve yatağına daha derin kazar. Bu, daha güçlü bir su ve kahve unu karışımına ve böylece daha güçlü bir kahveye yol açar.
Pennsylvania Üniversitesi'nden Co -Haftor Margot Young, “Su jeti çok zayıfsa, damlacıklara dönüşme eğilimindedir,” dedi. Kahve ununu sıcak su ile etkili bir şekilde karıştıramadı.
Gerçek kahve tozuna ek olarak, ekip ayrıca karışık dinamikleri izleyebilmek ve analiz edebilmek için bir cam huni içinde lazerle çevrili, şeffaf parçacıklar da kullandı. Genel olarak, Mutfakta çok fazla fiziksel ve kimyasal öğrenmeye sahip olabilirsiniz, CO -Pennsylvania Üniversitesi'nden Arnold Mathijssen'e dikkat çekti. “Onları beklemediğiniz yeni bilimsel bulgulara yol açıyor.”
Kahve, Almanya'daki en popüler içeceklerden biridir: Alman Kahve Derneği'ne göre, kişi başına tüketimi geçen yıl yaklaşık 163 litre idi. Kahve ticareti, bir milyar dolarlık işletme ve dünya çapında birçok ülke için önemli bir gelir kaynağıdır. Kahve Derneği, “Kahve en önemli dünya ticaret mallarından biri” diyor.
ABD Fiziksel Uzman Toplumları Derneği'nin açıkladığı gibi, her yıl dünya çapında birkaç milyar kilogram kahve tüketiliyor. İlerici iklim değişikliği ekimi tehdit ediyor. Diğer şeylerin yanı sıra, uygun inşaat alanları kaybolur, aşırı hava olayları mahsul arızalarına neden olur. Aynı zamanda, örneğin Asya'da küresel talep artar. Son yıllarda, kahve zaten çok daha pahalı hale geldi.
Yanda güzel ayrıntı: Frederick The Great (1712-1786) günlerinde Prusya'da sözde kahve kokusu vardı. Kahve Derneği'nin açıkladığı gibi, o sırada sadece eyalet kavurucuların karlı kahveyi kızartmasına izin verildi. Eyalet kahve kokusu, fasulyenin kendilerini yasaklayan karakteristik kokuya dayanarak insanları izlemelidir.
Annett Stein, DPA/LPI